Autobrand in parkeergarage Hermitage

ZAANDAM – In de parkeergarage van Q-Park onder de Hermitage is donderdagmiddag rond 13.17 uur brand uit gebroken. De brandweer schaalde vrijwel meteen op naar GRIP 1. De brand was geblust rond 13.53. Waardoor de auto in brand is geraakt wordt nog onderzocht.

De brand bevond zich op het eerste dek van de parkeergarage. Een medewerker van de parkeergarage heeft geprobeerd de brand te blussen, maar dat is niet gelukt.

Veel materieel aanwezig

De brandweer was met veel en groot materieel rondom de Hermitage aanwezig. Er stonden bluswagens op de entreehelling van de garage en ook op het Rustenburg. De brandweer ging er aanvankelijk vanuit dat het om een elektrisch voertuig ging, maar dat bleek niet het geval. Door de brand te bestrijden met poeder kon voorkomen worden dat de brand zou overslaan op andere auto’s. Zo’n 30 auto’s zijn door het poeder geraakt.

De autobrand is inmiddels geblust (rond 13.53 uur brand meester). De brandweer heeft metingen verricht en daarna kwam Forensische Opsporing ter plaatse om verder onderzoek te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *