Burgemeester laat drugspand aan Tienlingstraat verzegelen

ZAANDAM – Gisteravond moest de brandweer uitrukken voor een brand in een pand aan de Tienlingstraat. De brandweer trof een hennepkwekerij aan met zo’n 1.100 hennepplanten en 400 stekjes. De brand was rap onder controle. Voor burgemeester Jan Hamming is de vondst van een hennepkwekerij een reden over te gaan tot sluiting van het pand voor onbepaalde tijd.

Volgens de brandweer is de brand mogelijk ontstaan in de meterkast, voorin het pand. De hennepkweker betaalde niet voor stroom en water. Alle planten en benodigdheden voor de kweek zijn in beslag genomen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Omliggende panden zijn niet beschadigd.

Streng sluitingsbeleid

Omdat drugspanden voor overlast en brandgevaar zorgen heeft de gemeente Zaanstad een streng sluitingsbeleid. Met het sluiten van panden en het ontmantelen van hennepkwekerijen wil de gemeente de productie en bijbehorende geldstromen uit het criminele circuit halen.

De gemeente roept Zaankanters op de mogelijke aanwezigheid van hennepkwekerijen of drugshandel bij de politie te melden. Dat kan via het reguliere telefoonnummer: 0900 – 8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000, of via de website: http://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden

Foto’s

Bron: Persbericht Gemeente Zaanstad. Fotografie: Dustin Benjamins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *