‘IKToon de Zaanstreek’ start in juni met kostuum expositie

ZAANSTREEK – Volgende maand staat in het teken van ‘IKToon’, ruim baan voor amateurkunstenaars in het hele land. Bij ons gaat dat onder de noemer van ‘IKToon de Zaanstreek’. De aftrap wordt gedaan door een bijzondere deelnemer, Nathalie Prins – van Duin (Tanada), met haar expositie ‘All Dressed Up’. Te zien in de Dans Hotspot in Zaandam (Westzijde 71)

De expositie expositie is een overzicht van 10 jaar kostuums die Nathalie samen met docenten van FluXus heeft gemaakt voor verschillende voorstellingen. De kostuums werden onder anderen gemaakt voor de Musical Academy en de talentenklas van Theater Mus. Nathalie kreeg hulp van de kostuumgroep en het Productieteam van FluXus. De hele maand zijn de topstukken uit de musicals in de Dans Hotspot te zien.

‘IKToon de Zaanstreek’ belooft een ongelooflijk drukke maand te worden met heel veel activiteiten onder auspiciën van FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. In een maand tijd wil FluXus laten zien hoe rijk onze regio is met creatieve en actieve amateurkunstenaars. Het wordt een heel vol programma.

Zo zijn er naast de expositie van Nathalie, exposities van de Zaanse Regenboog, Marijke Habernickel, Atelier ‘In de Hoge Hoed’. Ruben Hoeke presenteert gitaartalenten, het Zaanse Toneelhuis organiseert een workshop theatertechniek, het New Moon Orchestra houdt een open repetitie, er zijn dansvoorstellingen, optredens van popkoren en de Regenboogparade Zaanpride vindt ook plaats tijdens de culturele maand. Uiteraard is dit niet een uitputtende lijst. Die vind je op de website van FluXus: https://www.fluxus.nl/agenda/iktoon-de-zaanstreek-2024/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *