Images tagged "renovatie"

 • Schandalig ! Is er opvang geregeld voor de medewerkers?

 • Henk en Janet

  Wij, als oud-leerlingen en bezoekers van de sterrenwacht gaan deze markante man ontzettend missen. Wij genoten altijd volop van zijn gedrevenheid en hebben heel veel respect voor Jan Voet, deze wandelende encyclopedie op bijna elk gebied. Wij waren aanwezig op deze jubileummiddag, hebben hem begroet met een kus op de wang en een mooie bos bloemen. Helaas moesten wij nog geen kwartier later de reanimatie starten. Deze mocht helaas niet meer baten. De sterrenwacht en zijn vele bezoekers zullen Jan en zijn kennis en inzicht ontzettend gaan missen. We wensen Jeanne en familie veel kracht en sterkte in deze moeilijke en verdrietige tijd.
  Rust zacht lieve Jan en gaan je missen.
  Henk en Janet Leeflang

 • Jammer dat ze het niet zo doen zo als Alkmaar pride dat zag er veel mooier uit met bootjes door de grachten, in Zaandam hadden ze het kunnen doen met soort praalwagens of net zo iets als zomercarnaval Rotterdam maar dan met de kleuren.
  Hoop dat de mensen respect hebben in elkaar.

 • Ga nou eens bouwen ….. al jaren lang wordt hier ook een spelletje gespeeld

 • Met een thuisaccu en omvormer/ lader combi kan je de piek-verbruik vanaf het net afvlakken. Want het net heeft meer als genoeg capaciteit , om met een constante flow aan stroom, ieder huishouding van prik te voorzien.
  Voorbeeld , de meeste woningen hebben een verbruik van gemiddeld 250-500 watt per uur.
  Maar het het niet ondenkbaar, dat er piek belastingen voor een korte periode tussen zit van 5000 Watt/h. Wanneer je die piek kan afvlakken naar veel minder, wordt het net ontlast.
  Door eerst een paar verschillende woningen te monitoren, kwa verbruik, kan je vrij nauwkeurig vast stellen, op hoeveel afname vanaf het net, is gunstig voor de verbruiker, Zodat hij /zij niet te kort komt. En niet ineens met een lege accu staat.
  Voorbeeld van Off-Gridd huizen met veel zonnepanelen en nood generator in Schotland. Die mensen gebruiken maar 10% van hun energie via de noodgenerator. Dus er is veel mogelijk.

 • schipper zonder boot

  Spitssluiting gewoon opheffen. Er is in het verleden een proef gedaan, in Zuid Holland. En die kwam toen met dezelfde conclusie. net na de spitssluiting is de kans groot, door het aanbod scheepvaart. De brug langer gesloten is voor de weggebruikers. En de scheepvaart aanbod is door de spitssluiting dicht op elkaar gekomen, de vaart richting Zaandam, komen dan ook met zijn allen bij de spoorbrug. Die maar een opening tijd heeft van 8 minuten ( en dat is echt niet veel) per draai.. MAAR met veel scheepvaart aanbod, is de afspraak met NS, die tijd mag eventueel opgerekt worden, de trein moet dan wachten. Ik denk dan>> wie gaat de autoos tellen die omrijden over een andere brug, betreft uitstoot?? Als het op papier maar klopt en verder gewoon SLIM en verstandig zijn.

 • Daar zullen de bedrijven weer blij mee zijn.
  8 uur omvaren als dat al gaat.
  Zet die brug maar open.

 • Melissa Smits; gecheckt in de gemeentelijke database.
  Komt niet voor, vermoedelijk fishing mail.
  Actie door IT afdeling.

 • Er waren plannen om het oude gemeentehuis te slopen en daarvoor in de plaats nieuwbouw. Dat ging mij, als raadslid, en veel inwoners met mij, te ver.
  Gelukkig staat de buitenkant er nog.

  • Hallo Teun,
   Gelukkig dat het gebouw destijds gespaard is. Er hangen teveel herinneringen aan dit gebouw voor menig Oostzaner.

   Groet,
   Dré Prijs

 • Miranda Goezinne

  Ik ga elke dag met de trein , er is altijd wat de roltrappen doen het nooit en die lift is heel smerig wordt nooit schoon gemaakt en doet het ook nooit moet heel vaak om rijden met mijn fiets om boven te komen super slecht is het met die dingen moet met mijn fiets naar boven omdst ok met de trein naar Amsterdam moet naarijn werk .
  Wordt erg slecht onderhouden allemaal en heel vaak vreemde gasten op het station bij ons in Zaandam voelt je niet echt veilig daar maar ja ik moet er toch zijn moet naar mijn werk ..

 • Miranda Goezinne

  Ik ga elke dag met de trein , er is altijd wat de roltrappen doen het nooit en die lift is heel smerig wordt nooit schoon gemaakt en doet het ook nooit moet heel vaak om rijden met mijn fiets om boven te komen super slecht is het met die dingen moet met mijn fiets naar boven omdat ik met de trein naar Amsterdam moet naar mijn werk .
  Wordt erg slecht onderhouden allemaal en heel vaak vreemde gasten op het station bij ons in Zaandam voelt je niet echt veilig daar maar ja ik moet er toch zijn moet naar mijn werk ..

  • Hallo Miranda, bedankt voor je bericht. Wat vervelend om te horen dat jij je ook niet veilig voelt wanneer je naar je werk gaat. Dat begrijpen wij heel goed. Misschien zou je een e-mail of brief kunnen sturen naar de gemeente met het verzoek om maatregelen te treffen. Hoe meer klachten ze ontvangen, hoe sneller ze dit probleem wellicht aanpakken. We hopen dat het in de toekomst beter wordt voor je. Tot die tijd, zorg goed voor jezelf en blijf veilig.

 • e roltrappen en liften in Zaandam zorgen al jarenlang voor problemen. Het is verre van ideaal om te zeggen dat Zaanstad een rolstoelvriendelijke gemeente is. Onlangs heb ik een antwoord gekregen op dit probleem en helaas is het antwoord negatief. Mijn vriend, die in een rolstoel zit, kan soms het stadhuis niet eens bereiken omdat alle liften buiten werking zijn. Kortom, dit is een zeer onwenselijke situatie.

  Het is inderdaad een zeer kwalijke zaak dat essentiële voorzieningen zoals liften en roltrappen zo vaak niet functioneren. Het lijkt absurd dat het stadhuis op een hoogte gebouwd is, wat het voor mensen met mobiliteitsproblemen nog moeilijker maakt om toegang te krijgen tot overheidsgebouwen.

 • Zaanstad lijkt geen vriendelijke gemeente te zijn voor mensen met een beperking. Als je invalide bent en de liften werken niet, is dat een schande. Ik begrijp dat je niet tevreden bent met het stadshart, omdat veel dingen zijn gesloopt en het lang duurt voordat ze gerepareerd zijn. Ook ben je niet blij met het ontwerp van het gemeentehuis dat op hoogte is gemaakt door ene Sjoert, die er kennelijk met miljoenen vandoor is gegaan.

 • Dit gebeurt bijna elke dag. Misschien een idee om er meer te laten rijden plaat van 2 per uur

 • Vanaf 10 december rijdt lijn 69 vanaf station Zaandam via het centrum en Zaans Medisch Centrum via het ’t Kalf langs de Zaanse Schans en de Guisweg naar Krommenie.
  Dus 20 minuten langer onderweg naar Wormerveer en Krommenie.

  • Dank je wel voor jouw reactie. Inderdaad, de bus rijdt door naar de Zaanse Schans. Dit baart de buschauffeurs ook zorgen, omdat er ook haltes komen te vervallen. Wij gaan hier vragen over stellen bij EBS. Als we iets van hen horen, zullen we een nieuw artikel maken.

   • Niet bij EBS informeren, maar bij de vervoers regio Amsterdam deze wijze mensen hebben besloten dat de 69 niet meer over de provinciale weg parallel langs het spoor mag rijden om geen reizigers uit de trein te houden.

 • Ook ik erger mij heel erg aan met name de staat van de lift. Is erg vies en stinkt, lijkt zowel van binnen als van buiten helemaal verroest, raam is al geruime tijd stuk. Ik begrijp niet dat medewerkers van de gemeente( die ook vast vaak gebruik maken van de lift, bv om hun lunch te halen in de stad) daar geen melding van maken, aangezien dit al jaren speelt. Ik vind deze entree voor deze leuke stad echt een ongelooflijke aanfluiting.

 • Ik zit zelf in een rolstoel. Maar moet vaak gewoon heel ver omrijden met me rolstoel om bij het stadshuis te komen schandalig ! Maar dit probleem wordt niet aangepakt door de gemeente.

 • Waarschuwing bij herhaling bekeuren

 • Dit is al jaren een bekend probleem waar er wordt niks aan gedaan. Gemeente Zaanstad is laks en doet er niks aan. Handhaven heeft geen zin want als ze weggaan begint het racen gewoon weer. Gemeente Zaanstad loopt altijd achter de feiten aan. Geld incasseren bij de burgers, daar zijn ze goed in.

 • Ik woon recht tegenover de Stationstraat aan de andere kant van de Zaan, dus ik zit
  1ste rang. Het verbaasd mij echt hoe sommige bestuurders een bord voor hun hoofd hebben en die borden niet zien.
  Zo asociaal het rijgedrag.
  Tip misschien: plaats een bord in de Stationstraat met verboden rechts af te slaan. Ik kan mij voorstellen dat de opstelling van die borden net na de kruising op de Zaanweg ongelukkig staan en moeilijk te zien zijn.
  Vr gr Gerard

 • Is het voor sommige mensen nou echt zo moelijk om een aanwijzing op te volgen ?

  Ik schrik hier van wordt tijd dat de politie er wat aan gaat doen

 • Nou niet veel anders op de rondweg in westerkoog. Knetterende uitlaten. Heel Zaanstad is gewoon een bende en ellende

 • Op de Heijermansstraat/ Gerhardstraat in Zaandam idem dito

 • Houtveldweg is het ook een drama en vooral die uitlaten die knetteren is niet normaal en lijkt wel toe te nemen.

 • In de Bruna staat ook nog een geldautomaat. Als de twee automaten het buiten niet doen (omdat ze misschien leeg zijn) kunt u het altijd binnen nog even proberen. De automaat is ook bereikbaar voor een scootmobiel en het personeel is altijd bereid te assisteren mocht dat nodig zijn.

 • Hopelijk valt het mee. Het is een prachtig buurthuis daar waar mensen elkaar in hun waarde laten. En voor ons de enige leuke uitgaansgelegenheid om heen te gaan!!! Sterkte iedereen!!❤️