Aan Zaanweg gestolen zeilboten weer terecht

WORMERVEER – Dinsdagmiddag rond 14:22 ontving de politie een 112-telefoontje van een alerte buurtbewoner die zag dat er twee zeilbootjes werden gestolen aan de Zaanweg in Wormerveer. De politie wist de dief te achterhalen en bracht de zeilboten terug naar de ligplaats.

Omwonenden hadden gezien dat een boot zich in de buurt van de zeilboten ophield. De bestuurder van de boot besloot na een enige tijd om van zijn schip af te stappen en de zeilbootjes vast te maken aan zijn boot. Deze persoon ging met zijn boot naar de Veerdijk in Wormer. De melder had de boot nog in het oog en kon de politie heel goed vertellen waar de boot heen ging. Eén politieagent sprak de schipper aan, maar die wilde niet meewerken. Uiteindelijk heeft de schipper zijn boot aan de kant gelegd op de Veerdijk. De schipper wilde nog steeds niet meewerken en sloot zichzelf op in zijn stuurhut. Hierop trok de agent zijn wapenstok, sloeg het raam eruit en spoot pepperspray om de verdachte onder controle te krijgen. Collega’s van de politieagent kwamen snel ter plaatse om ondersteuning te bieden. De verdachte verzette zich wel tegen zijn aanhouding, waarop ook de politiehond werd ingezet. Uiteindelijk was inzetten van de hond niet nodig.

De Havendienst was snel ter plaatse om de politie te assisteren bij het terugvaren van de zeilboten naar de kade aan de Zaanweg.

De eigenaar van de zeilbootjes zat een ijsje te eten bij Hemels IJs in Wormerveer en was stomverbaasd toen ze haar bootjes aan de overkant zag liggen. De eigenaar van de bootjes gaat aangifte doen bij de politie.

Foto’s