Aanrijding tussen scooter en fietser op Zaanweg

WORMERVEER – Een scooter en fietser zijn frontaal op elkaar geklapt op het tijdelijke fietspad bij de aanleg van de nieuwe Zaanbrug. Beide bestuurders kwamen hard ten val. De fietser is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Op de scooter zat een passagier die ook ten val kwam, maar deze passagier raakte niet gewond. De bestuurder van de scooter, moet zelf ook gewond zijn geraakt, maar was in geen velden of wegen te bekennen. Zijn passagier is op zeker moment met de scooter naar huis gegaan.

In verband met de herinrichting van de Zaanweg bij de nieuwe Zaanbrug is een tijdelijke fietspad aangelegd. Daar zit een nogal scherpe bocht in. De situaties is voor fietsers en andere gebruikers van het fietspad nogal onoverzichtelijk. Door de hekken die langs het pad staan ontstaat een versmalling die de situatie er niet veiliger op maakt. Desondanks wordt er stevig doorgereden, met soms riskante situaties. Dat lijkt ook bij dit ongeluk het geval te zijn. De bestuurder van de scooter en fietser hebben elkaar niet zien aankomen, kwamen op de verkeerde helft van het fietspad terecht en konden elkaar niet meer ontwijken.

Hoe het met de scooterbestuurder is en of de politie hem al heeft getraceerd is nog onbekend. Evenmin is bekend hoe ernstig zijn verwondingen waren.

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *