Allerlaatste ritje over oude Zaanbrug (video)

Wormerveer/Wormerland – Maandag gaat de oude Zaanbrug voor goed dicht voor alle verkeer en gaat de tijdelijke brug een stukkie verderop de honeurs waarnemen totdat de nieuwe Zaanbrug wordt geopend. Dat duurt nog wel even.

Eerst moet die oude Zaanbrug worden gesloopt. Dat ouwe bruggetje heeft het dan toch afgelegd. Er waren stemmen, zowel in Zaanstad als in Wormerland om te renoveren, een stuk goedkoper dan een nieuwe brug. Maar uiteindelijk bleek de bouw van een nieuwe brug de voorkeur te krijgen, als het niet gaandeweg een prestigeproject was geworden. Daarover kunnen we op z’n Zaans nog lang en breed discussiëren. Veel zin heeft dat niet meer.

RadioTV Zaanstreek ging afscheid nemen van de oude Zaanbrug, door er nog één keer overheen te rijden. Heen en terug. Een feestje, want hij ging dicht en weer open en weer dicht tijdens ons ritje.Op de terugweg moet er wel een file hebben gestaan tot flink de Wandelweg op. Wij zijn wel benieuwd of een nieuwe Zaanbrug dat probleem gaat tackelen. Ergens zegt ons verstand dat dit alleen gaat gebeuren als de brandstofprijzen zo hoog zijn, dat de nieuwe Zaanbrug vooral genomen wordt door fietsers (…).

Video

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins en Dré Prijs maakte het volgend videoverslag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *