Ambulance en politie opnieuw door Zaanbrug tegengehouden (video)

Wormerveer – Op twee verschillende tijdstippen en voor verschillende incidenten arriveerden hulpdiensten vandaag op de plaats van een incident later dan de bedoeling was. Oorzaak een open Zaanbrug.

Om 11.31 uur werd een ambulance opgeroepen voor een spoedgeval in Wormer. Enkele minuten later ging van de meldkamer een oproep richting de brugwachters om de Zaanbrug vrij te houden voor hulpdiensten. De ambulance kwam echter voor een open brug te staan en moest wachten tot die weer dicht was.

’s Middags moest de politie in Wormer zijn voor een incident. Slechts enkele uren later dan het eerder incident. Opnieuw moest de politie die met toeters en bellen was aankomen rijden wachten om dat de Zaanbrug open stond.

We zijn inmiddels de tel kwijt als het gaat om het aantal keren dat hulpdiensten of burgerhulpverleners voor de Zaanbrug moeten wachten omdat een melding van de meldkamer (Zaanbrug vrijhouden) niet wordt opgevolgd door de brugwachter. Toch opvallend dat een oplettende burger de P2000 signalen wel ziet, maar verantwoordelijke brugwachters kennelijk die meldingen anders interpreteren.

Video

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins zag een politieauto stilstaan voor de open brug.

Hulpdiensten met optische en geluidssignalen moeten wachten voor open brug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *