Amsterdamse Parkeer- en Reizentarieven gaan omhoog

AMSTERDAM – Parkeren in de hoofdstad wordt duurder. Het voordeel van parkeren bij een P+R wordt vanaf het einde van dit jaar verruimd. Nu profiteren bezoekers aan het centrum ervan, mar dat wordt straks ook voor bezoek aan de andere delen van de stad.

Uitgangspunt van het gemeentebestuur is een vermindering van het aantal auto’s in de stad, waarbij P+R een hulpmiddel is. Je parkeert je auto aan de rand van de stad en reist verder met bus, tram of metro. De auto aan de rand van de stad parkeren is veel goedkoper dan in de binnenstad.

De huidige P+R tarieven zijn al 10 jaar niet meegestegen met de inflatie. Een kostenpost voor de hoofdstad. Omdat het gemeentebestuur vreest dat de kosten verder gaan stijgen is nu gekozen voor een verhoging van de tarieven. Dat moet leiden tot een kostenneutrale P+R voorziening.

Per 1 juli 2023 wordt in Amsterdam op een P+R daltarief € 6.- per dag (was € 1.-). Het daltarief geldt van maandag tot en met vrijdag vanaf 10.00 uur, het hele weekend en op feestdagen.

Het spitstarief gaat omhoog van € 8.- naar € 13.- per dag (maandag tot en met vrijdag, inrijden voor 10.00 uur).

Centrumcheck vervalt

Als je nu op een Amsterdamse P+R parkeert moet bij terugkomst in het centrum inchecken bij het openbaar vervoer. Die ‘centrumcheck’ vervalt later dit jaar. Een automobilist kan in de hele stad inchecken om de auto weer op te halen bij de P+R. Dan betaal je nog steeds het voordelige tarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *