Back-upplan voor een defecte lift op de Houtveldweg in Zaandam

In Zaandam is de lift aan de zijde van de Houtveldweg al een aantal weken kapot. Voor mensen die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn, is het onmogelijk om het stadhuis of het stadscentrum te bereiken. Het is al jaren een probleem met de liften en roltrappen in Zaandam, en er lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Veel partijen in de raad van Zaanstad zijn er helemaal klaar mee en stellen vragen over deze situatie.

Nu hebben we vernomen dat de lift aan de zijde van de Houtveldweg voorlopig nog steeds kapot zou zijn. De NS en ProRail zeggen dat ze geen materiaal en personeelstekort hebben, maar de gemeente Zaanstad komt met een prachtig plan. Ja, je hoort het goed, echt een prachtig plan. Nou, zo prachtig is het niet hoor.

In de fietsenstalling ‘De Hooischuur’ is een goederenlift gebouwd. Deze wordt gebruikt om de winkels te bevoorraden die zich in de buurt van het station bevinden, zoals de bloemenkiosk en Albert Heijn To Go. Nu overweegt de gemeente om deze lift open te stellen voor mensen die slecht ter been zijn. Hoe dit in zijn werk gaat en hoe het eruit komt te zien, is nog niet bekend. Je zou wel verwachten dat een medewerker van de gemeente Zaanstad in de lift staat om deze te bedienen. Uiteraard blijven wij hier bovenop zitten, en zodra wij meer weten, houden we je op de hoogte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *