Bestemmingsplan Badhuisweg in september naar gemeenteraad

ZAANSTAD – Op 21 september wordt het bestemmingsplan voor Badhuisweg 1 ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. Op de plek, waar nu nog een oud kantoor van Rochdale staat, moeten 120 sociale huurappartementen worden gebouwd, verdeeld over twee gebouwen. De omgeving van de gebouwen wordt openbare ruimte met parkeerplaatsen en groen.

Volgens Mohamed Acharki, bestuurder bij Rochdale wordt het Zaaneiland een van de mooiste gemengde buurten van de hele Zaanstreek, met twee ‘fraaie gebouwen met 120 betaalbare appartementen’. Rochdale staat te popelen om op de plek van het voormalige kantoor aan de gang te gaan.

“Deze sociale huurappartementen zijn … heel welkom en dat op deze práchtige plek aan de Zaan”, zegt wethouder René Tuijn. “De kade wordt met de herinrichting openbaar toegankelijk gemaakt, met zich op de sluizen en onmoetingsplekken in het groen”, aldus de wethouder.

Houtbouwplan CDA/DZ

Niet iedereen is tevreden met de woonkolossen die aan de Zaan komen. Zo hebben CDA Zaanstad en Democratisch Zaanstad onlangs gevraagd om te komen tot een houtbouwplan voor de Badhuisweg 1. Dat zou meer recht doen aan de historische identiteit van het Zaaneiland-gebied. En zo’n plan zou volgens deze raadsfracties even goed een oplossing bieden voor de woningnood. De fracties vrezen dat er een gebrek aan draagvlak is en er een lange juridische strijd tegen het plan zal worden gevoerd.

Procedure

Op 21 september beslist de gemeenteraad. Als het bestemmingsplan wordt goedgekeurd kunnen betrokkenen nog tegen het vastgestelde bestemmingsplan in beroep gaan. De ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden voor geluid hebben ter inzage gelegen van 19 januari 2023 tot en met 1 maart 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *