Bewoners De Oosterhem willen actie tegen jongerenoverlast

ZAANDAM – Bewoners van De Oosterhem aan de Sarema 1-33 op het Zaaneiland hebben het helemaal gehad met door jongeren veroorzaakte overlast. ‘Een nieuwe groep jongeren geeft onze locatie gevonden om regelmatig motorcross te houden’, schrijft de overlastcommissie aan gemeenteraad. De bewoners willen dat de gemeente actie onderneemt om de overlast aan te pakken.

Er zijn gesprekken gevoerd met lokale overheid, politie, handhaving, wijkbemiddeling en wijkagenten. Zelfs een persoonlijke ontmoeting met wethouder Slegers. Alle gesprekken hadden tot doel om maatregelen te treffen. Maar de gesprekken hebben weinig effect gehad, stellen de bewoners. Er zijn borden, slingerhekken en een drempel geplaatst. “Daaraan hebben de overtreders maling”, schrijven de bewoners. Zo werd gevraagd om extra verlichting in de onderdoorgang van het gebouw. Dat is echter niet gebeurd. De bewoners voelen zich in de donkere onderdoorgang geïntimideerd.

Bewoners vrezen meer overlast

De bewoners lijken te vrezen dat aangekondigde bouwactiviteiten in hun omgeving (er komen twee woontorens en er zijn bouwplannen voor het voormalige terrein van Bentvelzen) zal leiden tot meer overlast, omdat het fiets-, wandel- en gemotoriseerd verkeer naar verwachting zal toenemen.

De bewoners doen opnieuw een beroep op de gemeente om voorstellen te doen om snelheidsbeperkende maatregelen te treffen. Verplaatsbare barricades worden ook genoemd als mogelijkheid. “Zelf denken we aan het plaatsen van kettingen of het verhogen van de brede trottoirband, die op het hele eiland is toegepast.” Op dit moment rijden fietsers en scooters vanaf het Mellum met grote snelheid door de onderdoorgang van het gebouw, omdat er geen beperkende maatregelen zijn getroffen.

Cri de coeur

De brief aan de gemeente lijkt een cri de coeur. Al jarenlang ondervinden de bewoners van het appartementencomplex de Oosterhem overlast van ‘drugshandel, hangjongeren, fietsverkeer en scooterrijders.’ Het uitblijven van adequate maatregelen heeft wellicht een deuk opgeleverd in het vertrouwen dat het wel goed komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *