Boerenprotest in Wijdewormer langs A7 (video)

Wijdewormer – In het hele land voeren boeren actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet Rutte. In de Zaanstreek werd het distributiecentrum van Albert Heijn geblokkeerd. Maar ook langs de A7 lieten boeren blijken het beleid waardeloos te vinden.

In Wijdewormer pal langs de A7 werden hooibalen in de hens gestoken. De rookontwikkeling was zodanig heftig dat het verkeer naar een rijstrook werd geleid. Dat kon alleen langzaam rijdend verder. Files waren het gevolg.

Toevallig was het reportageteam van RadioTV Zaanstreek getuigen van zo’n kleinschalige actie met grote gevolgen. We reden namelijk op de Engewormerringdijk op weg naar Wormer. Toen we de zwarte rookwolken zagen zijn we via Noorderwerg naar de aansluiting met de A7 gereden om wat dichterbij te kunnen filmen. Amper een kilometer na de oprit was het brandend goedje.

Redelijk wat politie op de been om het verkeer naar één rijkstrook te bonjouren en om de actievoerende boer (het was er dit keer één) te vragen of het niet wat minder kon.

Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *