Brand bij OLAM Cacoa in Wormerland

WORMERLAND – Bij het cacaobedrijf OLAM Cacoa aan de Veerdijk in Wormerland is opnieuw brand uitgebroken. Maandagmiddag rond 15.05 uur kwam de melding bij de brandweer binnen. Vooralsnog is er sprake van een middelgrote brand. Er is al veel brandweer aanwezig om de brand te blussen en er is meer hulpverlening onderweg.

UPDATE 20.15 uur: De brand bij OLAM Cacoa is onder controle. Dat meldt onze verslaggever ter plekke. Op het industrieterrein is hier en daar rommel uit de rookgassen neergedwarreld, naar verluidt afkomstig van de schoorsteen.

Foto Dustin Benjamins

UPDATE 18.54 uur: De woordvoerder van de brandweer meldt dat de brand nog altijd niet onder controle is. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een technisch mankement in het productieproces, maar dat moet nog nader onderzocht worden. Intussen komt er weer zwarte rook uit de schoorsteen, meldt onze man ter plaatse.

De woordvoerder van de brandweer verwacht dat het blussen van de brand nog wel de hele avond en een deel van de nacht in beslag zal nemen.

UPDATE 16.48 uur: Onze verslaggever ter plaatse meldt dat ondanks dat er stoomblussing wordt toegepast de brandweer de brand heeft opgeschaald tot grote brand.

foto uit video Ayhan Misirli

Update 16.19 uur: Volgens de woordvoering is er brand uitgebroken in de kern van de cacaobonen, om precies te zijn in de nibkoeler. De brandweer past nu stoomblussing toe om de brand onder controle te krijgen. Het effect van de bluswerkzaamheden zijn ook te zien aan de rook. Aanvankelijk kwamen er dikke zwartgrijze wolken uit de pijp, inmiddels is door de blussing de rook wit gekleurd.

De brandweer heeft extra aandacht voor de schoorsteen die enigszins krom staat als gevolg van de brand. Hoe lang de brandweer nodig heeft om de brand onder controle te krijgen is nog onduidelijk. In het begin van de brand sloegen vlammen uit de schoorsteen.

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins is in de buurt en houdt ons op de hoogte.

Witte rook door toepassen stoomblussing
17.49 uur: Brand nog niet onder controle.
Ook ambulances op het terrein van Olam aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *