Brandstichting op Karel Lotsylaan Zaandam

De brandweer in Zaandam kreeg rond 22:58 uur een melding van een buitenbrand bij de voormalige tennisvereniging “De Gouw”. Alerte bewoners van de Zwanenbloemkade zagen rook en vuur en hebben onmiddellijk de brandweer gewaarschuwd.

Toen de brandweer ter plaatse aankwam, troffen ze brandende zandzakken aan, wat resulteerde in aanzienlijke rookontwikkeling. De brandweer heeft ongeveer 20 minuten nodig gehad om de brand te blussen. Nadat de brand was geblust, hebben de brandweerlieden het terrein nog grondig geïnspecteerd. Op de tennisbaan ontdekten ze aanmaakblokjes en aanmaakgel die overal verspreid lagen. Bovendien hadden vandalen een stoel kapotgemaakt en de aanmaakgel in de bosjes gespoten, wat voor een vieze geur zorgde.

Het is waarschijnlijk dat de daders op beeld zijn vastgelegd, aangezien er beveiligingscamera’s aanwezig zijn. De brandweer is uiteindelijk teruggekeerd naar de kazerne. Er zijn de laatste tijd meerdere brandjes gemeld in de regio Zaandam, daarom is het van groot belang dat buurtbewoners alert zijn en bij verdachte situaties direct 112 bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *