Bullekerk reproduceert Rembrandt in augustus

Zaandam – In de maand augustus kunnen liefhebbers van het werk van de Hollandse meester Rembrandt van Rijn in de overzichtstentoonstelling ‘Rembrandt His Life His Paintings’ bekijken in de Bullekerk te Zaandam. Niet het echte werk, maar wel tweehonderd reproducties.

Er zijn 350 werken aan Rembrandt toegeschreven. Slechts 41 zijn ondergebracht in Nederlandse collecties. De rest is te zien in musea te Parijs, New York, Stockholm, Sint Petersburg en San Diego.

Ode

De collectie reproducties was eerder al te zien in de Beurs van Berlage en werd enorm goed bezocht. Professor Ernst van de Wetering, die het Rembrandt Research Project heeft geleid, kwam enkele jaren geleden met het idee om een reizende tentoonstelling in te richten met reproducties. Doel was een compleet overzicht te bieden. Alle schilderijen werden met geavanceerde digitale technieken gefotografeerd en op ware grootte afgedrukt.

Bullekerk

In 1637 maakte Rembrandt een zelfportret. In dit jaar werd de eerste steen gelegd voor de Bullekerk en dat was het begin en de opkomst van West Saenredam. “Kijken naar het werk van Rembrandt is dus als een reis 380 jaar terug in de tijd”, schrijft de organisatie van de expositie.

Opening

Lisa Wiersma (TV-serie ‘Het Geheim van de Meester’) opent op 5 augustus om 16.00 uur de expositie (alleen toegankelijk voor genodigden). Voor het publiek is de Rembrandt-tentoonstelling te zien van 6 tot en met 28 augustus, van dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 18.00 uur. Tickets: € 10, (kinderen tot 12 jaar € 5). Groepen reserveren via info@bullekerk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *