Buschauffeurs maken zich grote zorgen over buslijn 69 van Zaandam naar Krommenie

STREEK – Zaanstad maakt zich klaar voor een verandering, want over iets minder dan 2 maanden stopt Connexxion met het verzorgen van het busvervoer in de Zaanstreek. EBS zal de nieuwe concessie overnemen, wat betekent dat na vele jaren Connexxion verdwijnt uit het straatbeeld. Iedereen kent wel de groene bussen die jarenlang door de Zaanstreek reden. Voor sommige mensen zal het even wennen zijn, omdat de oude dieselbussen verdwijnen.

EBS, de nieuwe vervoerder, zal dan het openbaar vervoer in de Zaanstreek verzorgen. Echter, buschauffeurs maken zich zorgen over buslijn 69, die van Krommenie naar Het Kalf in Zaandam gaat. De haltes Verzetstraat en Leliestraat in Koog aan de Zaan zullen komen te vervallen. Ook de halte Westwateringtunnel wordt geschrapt. Buschauffeurs maken zich zorgen omdat buslijn 69 al vaak erg vol zit en nu zal deze bus ook nog via de Zaanse Schans rijden. Daardoor neemt de reistijd met 15 minuten toe en de ritprijs wordt hoger. Deze bus zal extra druk worden omdat er veel toeristen naar het centrum van Zaandam zullen gaan.

‘Verbaal geweld’

Buschauffeurs uiten hun zorgen ook omdat haltes verdwijnen. Ze vragen zich af hoe ze aan mensen moeten uitleggen dat de bus te vol zit. Ze durven vaak geen passagiers te weigeren vanwege boze reacties en verbaal geweld. Ze vrezen dat dit probleem alleen maar erger zal worden. Een chauffeur die niet bij naam genoemd wil worden zegt: “Hoe gaan we mensen normaal van A naar B brengen?” Een andere chauffeur, ook anoniem, voegt eraan toe: “Ik vind dit echt heel vervelend, ik snap echt niet dat de haltes Verzetstraat en Leliestraat komen te vervallen. Ik begrijp het echt niet. Er gaan ook vaak mensen op leeftijd mee met deze lijn en zij moeten nu een flink eind lopen om weer thuis te komen. Dat nodigt toch niet uit om met de bus te gaan rijden.”

RadioTV Zaanstreek heeft contact opgenomen met zowel EBS, als de vervoersregio en verwacht deze week nog een reactie te ontvangen. Later deze week zullen er meer artikelen verschijnen over de nieuwe concessie in de Zaanstreek. Er spelen nog veel meer problemen.

4 reacties

  • waarom kan dit niet in een artikel? net zo raar als ebs? met mooie nieuwe bussen !

  • “Er spelen nog veel meer problemen “.. ik snap dat niet. Had gewoon Connexion gehouden. Er wordt zogenaamd weer ergens op bezuinigd om waarschijnlijk aan een andere kant weer een zooi problemen en gezeur erbij te krijgen… weer typisch overheid..

  • Iedereen weet dat het niet goed komt als de chauffeurs deze lijnen moeten rijden. Dit is totaal klant onvriendelijk en het ov gaat echt naar de kloten. Wat te bedenken over lijn 67 daar mogen maar 20 passagiers in maar omdat we daar nu al niet meer mee mogen rijden omdat we teveel passagiers moeten laten staan wordt er toch besloten dat de chauffeur er vanaf 10december er mee moet rijden. Wie heeft deze onzin besloten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *