Coalitie BBB, VVD, GroenLinks en PvdA stap dichterbij

HAARLEM – De vorming van een coalitie van BBB, VVD, GroenLinks en PvdA in de provincie is mogelijk. Dat concluderen de informateurs Ankie Broekers-Knol en Bernt Schneiders. De informateurs verwachten dat over een aantal lastige onderwerpen tussen de partijen overeenstemming bereikt kan worden. Als dat lukt kan de provincie al voor de zomer met de nieuwe coalitie van start gaan.

De conclusies hebben de informateurs beschreven in een brief aan Provinciale Staten. “Op basis van de gevoerde gesprekken concluderen wij dat er een gerede kans is om op de onderwerpen wonen, stikstof en natuur, klimaat en financiën overeenstemming te bereiken in de formatiefase.” Er zijn wel verschillen op onderdelen, “maar wij schatten in dat deze overbrugbaar zijn. De fracties van de BBB, VVD, GroenLinks en PvdA hebben daarom besloten de formatiefase in te gaan en de inhoudelijke onderhandelingen over een coalitieakkoord te starten.”

De partijen hebben de informateurs gevraagd om de gesprekken over een coalitieakkoord als formateurs te begeleiden. Broekers-Knol en Schneiders hebben daar positief op gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *