Coalitieakkoord tussen BBB, VVD, GroenLinks en PvdA

HAARLEM – BBB, VVD, GroenLinks en PvdA hebben een coalitieakkoord gesloten. De fractievoorzitters Ingrid de Sain (BBB), Klaas-Jeroen Terwal (VVD), Anouk Gielen (GroenLinks) en Gert-Jan Leerink (PvdA) presenteren het coalitieakkoord op 6 juli om 11.00 uur. Dat gebeurt in het provinciehuis in Haarlem en kan via een livestream worden gevolgd.

Met het bereiken van een coalitieakkoord is de opdracht van de formateurs Ankie Broekers-Knol en Bernt Schneiders volbracht. Ze zijn tevreden over het resultaat van de lange onderhandeling. “De vier partijen zetten zich in voor een mooie toekomst van Noord-Holland”, zeggen de formateurs. “Ze hebben de afgelopen maanden intensief met elkaar gesproken en onderhandeld.”

Inwoners van Noord-Holland konden meedenken en ideeën insturen. “De inbreng van bewoners, belangenorganisaties, ondernemers en de oppositiepartijen was zeer waardevol. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze coalitie voortvarend aan de slag gaat met de grote opgaven waar de provincie voor staat.”

Tijdens de Provinciale Statenvergadering van 17 juli worden naar verwachting de nieuwe gedeputeerden geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *