De N203 Koog aan de Zaan verandert ’s avonds in een racebaan

De N203 in Koog aan de Zaan is een bekende weg in de Zaanstreek. Overdag rijden er honderden auto’s overheen, en de meeste mensen houden zich aan de snelheidslimieten en rijden netjes. Echter, in de avonduren, wanneer het rustiger wordt, verandert de sfeer en wordt de weg soms een soort racecircuit Koog aan de Zaan. In deze periode lijken sommige mensen het nodig te vinden om flink het gaspedaal in te trappen en met hoge snelheden over de weg te scheuren, wat uiteraard risico’s met zich meebrengt.

We hebben meldingen ontvangen van bewoners over het feit dat er ’s avonds met knetterende uitlaten wordt gereden, wat veel geluidsoverlast veroorzaakt. Dit geldt ook voor motorrijders. Hoewel er enkele verkeersdrempels op de weg zijn, lijken deze weinig effect te hebben. Bewoners hebben herhaaldelijk hun zorgen geuit bij de gemeente Zaanstad, maar ze hebben het gevoel dat er weinig aan wordt gedaan.

We hebben contact opgenomen met de gemeente Zaanstad, maar zij konden ons helaas niet veel informatie verschaffen over het aantal meldingen dat zij hebben ontvangen over dit probleem. Voor bewoners in de directe omgeving is het mogelijk om meldingen te maken via de website van de gemeente Zaanstad, die te vinden is op deze link: Link naar de gemeente Zaanstad website.

Het is belangrijk dat de autoriteiten op de hoogte worden gebracht van deze problemen, zodat ze passende maatregelen kunnen nemen om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de omgeving te verbeteren.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *