Democratisch Zaanstad wil brugwachters terug

ZAANSTAD – Voor Democratisch Zaanstad is de maat vol. De partij wil dat brugwachters terug komen op de bruggen in de gemeente. Eerder deze week konden burgerhulpverleners de Zaanbrug niet passeren, omdat die open stond, terwijl hun hulp in Wormerland hard nodig was. Het is de druppel die de emmer doet overlopen voor raadslid Marianne Doeves – de Boer.

DZ Raadslid voor camera NH Nieuws

Tegen NH-Nieuwsverslaggever Michel Gijselhart zegt ze dat het niet de eerste keer is dat het mis gaat met een brug over de Zaan. “Het is schering en inslag van bruggen die niet goed functioneren, haperen, dicht blijven als ze open moeten gaan en open gaan als ze dicht moeten blijven. De wethouder heeft al meerdere keren beterschap beloofd en elke keer gaat het weer mis. Dus nu willen we echt garanties dat het beter gaat met de bruggen”, aldus Doeves – de Boer.

De bruggen worden nu van afstand bediend. Als een brugwachter op de brug zelf aanwezig is, ziet hij wat er gebeurt. Voor Democratisch Zaanstad is dat dan ook de beste oplossing, omdat het anders een kwestie van tijd is voor het weer een keer ernstig fout gaat met dodelijke slachtoffers. Democratisch Zaanstad heeft vragen gesteld aan het college.

Video NH Nieuws

Bekijk hier de reportage van NH Nieuws van 16 juni: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/305174/burgerhulpverlener-dustin-staat-voor-open-zaanbrug-ik-kon-niet-op-tijd-hulp-bieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *