Eigenaar negeert besluit, horecapand nu voor onbepaalde tijd gesloten

WORMERVEER – Het horecapand in Wormerveer, dat eerder werd gesloten voor de duur van twee weken, is nu gesloten voor onbepaalde tijd. Aanleiding is het negeren van het bevel van sluiting van de horeca-inrichting. Tot twee keer toe is, ondanks het wettelijke verbod, de zaak opnieuw geopend.

Aanleiding

In 2022 werd tijdens een controle geconstateerd dat er vier gokautomaten in het horecabedrijf aanwezig waren terwijl er maar twee vergund zijn. Daarna kreeg de eigenaar de tijd om deze illegale situatie te beëindigen. Tijdens de controle in juni 2023 werd echter geconstateerd dat er nog steeds vier gokautomaten aanwezig waren. Ook is toen geconstateerd dat het horecabedrijf geopend was voor publiek terwijl er geen leidinggevende aanwezig was. Ook dit is niet toegestaan. Daarom werd er besloten om een last onder bestuursdwang op te leggen en tot het tijdelijk sluiten van het horecabedrijf voor een periode van twee weken. Op 18 augustus werd het pand gesloten waarbij de sloten zijn vervangen en het pand is verzegeld.

Vervolg

Op 22 augustus kreeg de gemeente Zaanstad een melding dat het horecabedrijf toch geopend zou zijn voor het publiek. Ter plaatse heeft een toezichthouder geconstateerd dat de zegel verbroken was en dat de sloten weer veranderd waren. Daarop is opnieuw het slot vervangen en het pand verzegeld.
Nog diezelfde dag kreeg de gemeente opnieuw bericht dat het horecabedrijf wederom geopend was en dat er mensen binnen het restaurant zijn gezien.
Naar aanleiding van deze melding is de toezichthouder weer ter plaatse geweest. Toen bleek dat de zegels opnieuw waren verbroken. De gemeente heeft vervolgens aangifte gedaan bij de politie en de exploitant is aangehouden.
Naar aanleiding hiervan is nu besloten het pand voor onbepaalde tijd te sluiten.

Ogen en oren van onze inwoners blijven nodig

Het gelegenheid geven tot illegaal gokken is een misdrijf en op zichzelf een schending van de openbare orde. Het geeft vermenging tussen onder- en bovenwereld en kan leiden tot afhankelijkheidssituaties en schulden. Zaanstad gaat blijvend de strijd aan met ondermijning. Hiervoor zijn meldingen van inwoners en ondernemers erg belangrijk. Melden kan bij de politie via 0800-8840 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook kan men een melding doen bij de gemeente via de site www.Zaanstad.nl en het invullen van het meldingsformulier ‘ondermijning’.

Bron: Overname complete persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *