Film ‘Vlucht’ in (Zaan)Theater na de Dam (trailer)

ZAANDAM – Theatermakers in heel Nederland zetten zich op de avond van Nationale Dodenherdenking in om deze dag extra betekenis te geven. Een en ander gebeurt onder de noemer ‘Theater na de Dam’. In Het Zaantheater staat de film ‘VLUCHT’ geprogrammeerd. Een verhaal geschreven en gespeeld door Eric Corton.

Corton sprak als voormalig ambassadeur van het Rode Kruis veel vluchtelingen, vaak onder barre omstandigheden. Hun verhalen heeft hij vertaald naar het perspectief van leraar Nederlands Max, met kennis en ene mening, die vanwege censuur en repressie het moeilijkste besluit denkbaar moet nemen: hij vlucht.

De foyer van het Zaantheater is op 4 mei aanstaande open om 20.05 uur. De film begint om 21.00 uur. De duur van de voorstelling en napraten is zo’n 60 minuten. Het nagesprek is met Eric Corton en regisseur Benno Hoogveld.

Trailer

Trailer Vlucht

Informatie

Theater na de Dam, donderdag 4 mei 2023. Foyer open om 20.05 uur. Aanvang film om 21.00 uur. Entree: € 5,-. Jongeren tot en met 21 jaar betalen € 2,50. Reserveren via https://www.zaantheater.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *