FNV: ‘Intimidatie stakende uitzendkrachten moet stoppen’

UTRECHT – Uitzendkrachten die voor betere arbeidsvoorwaarden bij distributiecentra van Albert Heijn staken worden geïntimideerd door hun uitzendbureau. Dat meldt de FNV op haar website. Er komen dagelijks meldingen bij de FNV binnen van stakende uitzendkrachten die door leidinggevenden onder druk worden gezet. Het moet per direct stoppen, stelt de bond.

Poolse uitzendkrachten zijn vooral het slachtoffer. Zij worden gebeld of thuis bezocht door het uitzendbureau en krijgen soms te horen dat de staking niets met hun arbeidsvoorwaarden te maken heeft. Dat is misleiding volgens de FNV. Als uitzendkrachten niet gaan werken krijgen ze te horen dat ze worden ontslagen of ze krijgen minder werk aangeboden.

Keihard optreden

Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel is ontstemd en eist dat Albert Heijn hier keihard tegen optreedt. “Het stakingsrecht geldt ook voor uitzendkrachten en zij hebben alle recht om ook te staken, want deze cao is er ook voor hen” , aldus Sewbaks. Volgens de vakbondsbestuurder is het vooral uitzendbureau Otto dat zich schuldig maakt aan deze praktijken.

FNV en Otto gaan vandaag in  gesprek over de intimidatiepraktijken. De vakbond wil dat leiddingevenden die stakers intimideren uit hun functie worden gezet. Daarnaast moet Otto aan stakers excuses doen.

Arbeidsinspectie

Naast dat de vakbond Albert Heijn heeft opgeroepen op te treden tegen deze wanpraktijken, wil de bond dat de Arbeidsinspectie de misstanden onderzoekt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *