Geldautomaten Westerkoog zijn regelmatig buiten gebruik

Koog aan de Zaan, 12 september 2023 – Inwoners van Koog aan de Zaan, met name in de buurt van het winkelcentrum Westerkoog, staan voor een uitdaging nu geldautomaten in de omgeving al geruime tijd buiten gebruik zijn. Zowel de geldautomaat bij het winkelcentrum Westerkoog zelf als een nabijgelegen automaat vertonen problemen en zijn regelmatig buiten gebruik.

De geldautomaten, beheerd door Geldmaat, blijven onduidelijkheid zaaien bij de bewoners, aangezien er geen duidelijkheid is over wanneer de automaten weer operationeel zullen zijn. Inwoners die afhankelijk zijn van deze geldautomaten voor hun dagelijkse financiële behoeften, vinden het frustrerend dat ze geen toegang hebben tot contant geld.

Een bewoner uit de buurt verklaarde: “Dit probleem duurt al een tijdje, en het is bijzonder frustrerend. We hebben geprobeerd contact op te nemen met Geldmaat voor informatie, maar kregen geen bevredigend antwoord over wanneer de automaten weer zouden werken.”

Voor mensen die moeite hebben met lopen of die geen toegang hebben tot andere geldautomaten in de buurt, is de situatie nog problematischer. Ze hebben geen andere optie dan geduldig te wachten tot de geldautomaten hersteld zijn.

In de tussentijd hebben buurtbewoners gelukkig alternatieve opties. Er zijn geldautomaten beschikbaar op andere locaties, waaronder die bij Langeweide 77, nabij het winkelcentrum in Westerwatering, en in Zaandijk Schoolpad 1A, achter de Spar-winkel.

2 reacties

  • In de Bruna staat ook nog een geldautomaat. Als de twee automaten het buiten niet doen (omdat ze misschien leeg zijn) kunt u het altijd binnen nog even proberen. De automaat is ook bereikbaar voor een scootmobiel en het personeel is altijd bereid te assisteren mocht dat nodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *