Gemeente in actie om ongeregeldheden bij afsluiting Zaanweg tegen te gaan

ZAANSTAD – Naar aanleiding van ons artikel over de ongeregeldheden rond de afsluiting op de Zaanweg is de gemeente langs geweest om zelf een en ander te bekijken. Dat heeft er toe geleid dat er voor de verkeersregelaars in elk geval DIXI-toiletten worden geplaatst. Daarnaast wordt in overleg met Handhaving gekeken of BOA’s kunnen worden ingezet om de ongeregeldheden die de afgelopen week plaatsvonden tegen te gaan.

Sinds in verband met de herinrichting de Zaanweg tijdelijk is afgesloten worden verkeersregelaars ter plekke onheus behandeld door automobilisten die menen overlast te ondervinden van de afsluiting. Ze moeten omrijden en willen dat niet. De gemeente lijkt geschrokken van de bedreigingen. Verkeersregelaars moeten gewoon hun werk kunnen doen. Er gebeuren nog steeds zaken die de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Eerder vandaag ging het nog bijna mis toen een auto met caravan moest keren en bijna fietsers van de sokken reed. Wanneer de BOA’s worden ingezet is nog onduidelijk.

DIXI-toilet

In ons verslag van berichtgeving deze week constateerden we dat verkeersregelaars geen eigen toiletten hebben, maar gebruik moesten maken van de DIXI’s bij de bouwlocatie van de nieuwe Zaanbrug. Dat kan tot 16.00 uur, daarna gaat de boel op slot en worden verkeersregelaars min of meer tot wildplassen gedwongen. Dit probleem lost de gemeente op om voor de verkeersregelaars een DIXI-toilet neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *