Gemeentehuis Zaandam lastig te bereiken voor rolstoelgebruikers

ZAANDAM – Ongeveer een week geleden hebben wij een artikel gepubliceerd over de rolstoelvriendelijkheid van de bussen in de Zaanstreek. Naar aanleiding daarvan hebben we ook de toegankelijkheid van de gemeente Zaanstad onder de loep genomen. We spraken met een wethouder die niet tevreden was over hoe vriendelijk Zaanstad is voor mensen met beperkingen die afhankelijk zijn van hulpmiddelen zoals rolstoelen en krukken.

Tijdens ons gesprek met de wethouder kwamen enkele punten ter sprake. Zo wordt de lift aan de zijde van de Houtveldweg regelmatig buiten gebruik gesteld. De roltrap functioneert vaak wekenlang niet. Als we dan naar de lift bij het busstation gaan, blijkt dat mensen in een rolstoel of met krukken nog steeds een flinke omweg moeten maken via het Rustenburg en het ankersmidplein omdaar de lift te kunnen gebruiken. Ook deze lift is soms niet bruikbaar. Als de lift bij het ankersmidplein plein niet werkt, rest de lift in de parkeergarage van de Hermitage. Deze lift werkt meestal wel, maar wat als deze ook defect is en de andere liften niet werken? Hoe moet iemand dan het gemeentehuis bereiken? Dit lijkt op een onoplosbaar probleem, aldus de wethouder.

Het lijkt erop dat er geen duidelijke oplossing is voor dit probleem. Mensen met een beperking moeten maar hopen dat de liften en roltrappen functioneren. Als je plekken in de Zaanstreek tegenkomt die niet rolstoelvriendelijk zijn, nodigen we je uit om ons een bericht te sturen via radiotvzaanstreek@gmail.com.

Een reactie

  • Ik zit zelf in een rolstoel. Maar moet vaak gewoon heel ver omrijden met me rolstoel om bij het stadshuis te komen schandalig ! Maar dit probleem wordt niet aangepakt door de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *