Wormerveer loopt uit voor intocht Sinterklaas (video)

WORMERVEER – Sinterklaas en gevolg zijn vanmiddag onder grote belangstelling gearriveerd in de Zaanbocht. De kade waar de Stoomboot van de Sint, afmeerde stond vol met kinderen, vaders en moeders, opa’s en oma’s, die allemaal een glimp wilden opvangen van de goedheiligman. De sfeer is fantastisch meldt onze verslaggever.

Niet alleen de stoomboot met de Sint was te zien in de Zaanbocht. Er was ook een muziekboot waarop het dweilorkest ‘De Zeuroren’ bekende Sinterklaasliedjes speelde. Maar liefst 5 andere mooi versierde boten begeleidde de Sint naar de Zaanbocht.

De Sint, de man heeft inmiddels een beste leeftijd, had even tijd nodig om van zijn stoomboot af te komen. Hij wandelde langs al het jonge grut om handjes te schudden, op weg naar het balkon van ‘De Jonge Prins’. Daar werd hij toegesproken door burgemeester Jan Hamming. Sint had het getroffen met het weer, ondanks de snijdend koude wind.

Kapper Kapsones

Een bijzonder onderdeel in de ontvangst van Sinterklaas was de demonstratie door de opera zingende Kapper Kapsones. Een kapper die volgens het verhaal in Italië een gouden schaar heeft gewonnen voor zijn uitzonderlijke kapsels. Hij was aanwezig om alle Pieten te voorzien van een nieuw kapsel. Met de oude kapsels was iets misgegaan verhaal de website van de organisatie. De huishoud-Piet had in plaats van krulshampoo, KrulWeg shampoo gekocht. Met alle gevolgen van dien. Geen krul meer te bekennen op de Pietenhoofden. Dat kan natuurlijk niet en hoe moesten ze dat nou weer aan de Sint vertellen. De oplossing: Kapper Kapsones!

Na de ontvangst in de Zaanbocht maakte de Sint nog een rijtoer door Wormerveer-Noord.

Video

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins was in de Zaanbocht een maakte de volgende videoreportage (te bekijken in HD).

Intocht Sinterklaas in Wormerveer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *