Hoe duur wordt de bus in Zaanstad ?

REGIO – Met slechts zeven dagen te gaan voordat EBS de concessie van Connexxion overneemt, blijven de ritprijzen van EBS nog steeds onbekend. Na vele jaren trouwe dienst in Zaanstad neemt Connexxion afscheid, maar de onduidelijkheid rondom de tarieven voor reizen met EBS zorgt voor bezorgdheid onder de inwoners.

In een poging om een rit van Zaandam naar Krommenie te plannen, werd ontdekt dat de ritprijzen voor de nachtbus nog niet zijn gepubliceerd op de officiële EBS-website. Met de overgang zo dichtbij is het opmerkelijk dat de prijzen nog steeds niet beschikbaar zijn voor het publiek.

Bezorgdheid wordt verder gevoed door het feit dat pogingen om contact op te nemen met EBS telefonisch niet succesvol zijn geweest.

Hoewel er geruchten zijn dat de ritprijzen aanzienlijk zullen stijgen, blijft het exacte bedrag onbekend. Dit gebrek aan transparantie roept vragen op over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in de regio en hoe deze veranderingen de dagelijkse reisplannen van inwoners zullen beïnvloeden.

Met de overname van de concessie op komst, hopen inwoners op spoedige duidelijkheid omtrent de tarieven en een soepele overgang van dienstverlening. Het lijkt er echter op dat gratis reizen met de bus geen realistische verwachting is in de nabije toekomst. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor het verkrijgen van opheldering over de kosten en voorwaarden van het nieuwe busvervoer in de regio.

UPDATE

Wij ontvingen een reactie van Tycho Laan waarin hij ons adviseert even te googlen? Hij verwijst ons naar de website van EBS en stelt dat je daar de informatie over nachtnetkaarten kunt vinden. Dat blijkt te kloppen. De informatie is te vinden op https://www.ebs-ov.nl/waterland/service-verkoop/dag-en-ritkaarten/nachtnetkaarten . De nachtbus krijgt hetzelfde tarief als een normale rit met een aanvullen bedrag per gereden afstand. Dank voor de reactie het geeft in elk geval enige duiding. Al blijft het natuurlijk zot dat als je op dezelfde website om een reisadvies vraagt en de kosten van die reis, je die duidelijkheid niet krijgt. Daardoor blijft overeind staan dat de nachttarieven nog niet zijn verwerkt in dit onderdeel van de EBS-website. Eigenlijk is het ook wel zot, dat je eerst Google te hulp moet roepen om duidelijkheid te krijgen over tarieven.

4 reacties