Hulpverlener op weg voor reanimatie moet wachten voor open Zaanbrug

WORMERVEER – Je zal als hulpverlener opgeroepen worden voor een reanimatie en je kan de patiënt niet bereiken omdat de brug open staat, tegen de uitdrukkelijke vraag om de hulpverleners eerst doorgang te verlenen in. Het overkwam Dustin Benjamins gistermiddag rond half drie.

Benjamins had een oproep voor een reanimatie gekregen. Daarvoor moest hij in Wormerland zijn. Brugwachters waren gevraagd om te bruggen dicht te laten, zodat hulpverleners eerst konden passeren. Maar op het moment dat Benjamins bij de Zaanbrug aankwam stond hij open. “Ik was woest. Het is een schande dat de brug gewoon open ging.” Benjamins deed zijn verhaal direct bij de gemeente Zaanstad. Hij kreeg de belofte dat er werk van gemaakt zou worden. Die belofte werd gestand gedaan, want in een terugkoppeling kreeg hij te horen dat dit niet meer zal gebeuren.

Vandaag kreeg Benjamins een uitnodiging van de gemeente om zijn verhaal te doen bij burgemeester Jan Hamming en wethouder Gerard Slegers. Dat gesprek vindt volgende week plaats.

Benjamins was gelukkig nog op tijd bij het slachtoffer. Hij hoefde uiteindelijk geen reanmatie uit te voeren. De man is naar ziekenhuis vervoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *