Inschrijving Damloop gestart

REGIO – Vandaag is de inschrijving voor de 37e editie van de Dam tot Damloop voor iedereen geopend. Leden van Le Champion konden zich de afgelopen twee weken al inschrijven. De Damloop wordt dit jaar gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 september. Er kunnen 65.000 hardlopers meedoen aan de Damloop by night en/of de Dam tot Damloop.

De Damloop is het grootste hardloopevenement van Nederland. Er doen zondag zo’n 46.000 hardlopers mee. De start is als vanouds op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. De loop voert door de IJtunnel, via Amsterdam-Noord, over de altijd sfeervolle Zuiddijk in Zaandam naar de finish op de Peperstraat.

Zaterdagavond 16 september wordt de Damloop by Night gelopen. Daarvoor kunnen 15.000 hardlopers zich inschrijven. Op zondag worden ook de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd voor zo’n 3500 kinderen. Hiervoor kan men zich ook vanaf vandaag inschrijven.

Inschrijven kan via de website: http://www.damloop.nl

Wandeltocht en FietsClassic

Le Champion organiseert verder de Dam tot Dam Wandeltocht met zo’n 14.000 deelnemers. Deze wandeltocht is op zaterdag. De FietsClassic is ook al enige tijd een onderdeel van het Dam tot Damweekend. De classic vindt plaats op zondag 17 september en wordt geopend voor 6000 deelnemers.

Inschrijven voor deze twee evenementen kan respectievelijk via: http://www.damtotdamwandeltocht.nl en http://www.damtotdamfietsclassic.nl

Meer informatie op de website van de dam tot damloop: http://www.damloop.nl

Foto’s Editie 2017 (archief RadioTV Zaanstreek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *