Jongen raakt gewond bij ongeval met boot op Zwet in Wormer

WORMER – Vrijdagavond omstreeks 20.20 uur zijn jongeren met hun bootjes in aanvaring met elkaar gekomen op het Zwet in Wormer. Een voorbijganger zag de bootjes snel naar de kant komen en heeft de jongeren opgevangen. Eén van de jongens uit de bootjes heeft zelfs 112 gebeld en om de hulpdiensten gevraagd.

Wat er precies is gebeurd is nog niet echt helemaal duidelijk. De jongens hadden een leuke avond met muziek op het water en met meerdere bootjes. In ieder geval twee bootjes zijn met elkaar in aanvaring gekomen, waarbij één van deze bootjes over de andere zou zijn gegaan. Hierbij is een jongen flink gewond geraakt. De gewonde jongen is met spoed door ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft alle betrokken bootjes gecontroleerd en vastgesteld dat voor alle bootjes de registratie verlopen is. Het is in de gemeente Wormerland een bekend probleem dat zowel jongeren als volwassen vaak te hard en gevaarlijk varen. De politie laat vanavond weten dat het toezicht op het water zal worden verscherpt. De politie benadrukt dat mensen zich echt aan de snelheid op het water moeten houden en ook aan regels moeten houden.

foto’s Dustin Benjamins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *