Kameel op spoor bij Wormerveer

WORMERVEER – Woensdag 25 mei is er op het spoor bij Wormerveer een kameel gesignaleerd. Dat is uiteraard een unieke ervaring, overigens niet helemaal ‘once in a lifetime’. De kameel laat zich vaker op het spoor in ons land zien.

Woensdag werd de 15e editie van de Spoorwensdagen georganiseerd door de Nederlandse Spoorwegen. Ruim 130 vrijwilligers zijn ingezet om maar liefst 60 wensen van kinderen en volwassenen in vervulling te laten gaan. Zo kan het simulatorcentrum in Amersfoort en het Spoorwegmuseum in Utrecht worden bezocht. Er zijn verder rondleidingen bij het onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer en in de Koninklijke Wachtkamer op Amsterdam CS.

Twee uitstulpingen

En de Kameel reed door ons land. Officieel heet het voertuig eigenlijk de NS20. De trein dateert uit de jaren 50 van de vorige eeuw en deed dienst als inspectievoertuig voor de directie van de NS.

De bestuurderscabines bevinden zich in twee uitstulpingen in het dak. Dus werd het voertuig al snel Kameel genoemd. De plaatsing van de machinist heeft in het ontwerp geleid tot een vrij uitzicht voor mensen die voor in de trein zitten.

Video

Kortom, een uniek voertuig waarvan de passage bij Wormerveer werd vastgelegd door RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *