Koebootrace terug van weggeweest in Oostzaanse Sport & Feestweek

OOSTZAAN – Jarenlang was de Koebootrace een sportspektakel dat plaatsvond tijdens de Oostzaanse Sportweek. Maar het was ook een flinke organisatie en op zeker moment was er geen animo meer om het evenement voort te zetten. Tot dit jaar, want in de week van 22 juni tot en met 30 juni is en de COE-bootrace mag je beschouwen als een soort van finale van de meerkamp.

Twaalf meerkamp teams strijden elke dag tegen elkaar in de sportweek. Naast andere sporten is de COE-bootrace een stevige uitdaging. De organisatie laat ons weten dat de meerkamp al helemaal vol zit en dat er voor de COE-bootrace dus geen teams meer kunnen inschrijven. Eigenlijk is de race een tryout om te zien hoe enthousiast Oostzaan op de COE-bootrace reageert. Als dat het geval is overweegt de organisatie om een Koebootrace als los evenement te gaan organiseren. Dat geeft dan als voordeel dat iedereen zich er voor kan inschrijven. Maar het kan natuurlijk ook weer als onderdeel van de meerkamp worden opgenomen.

Enthousiasme eerdere edities

In eerdere edities werd er fel strijd geleverd op het water. Teams hadden verschillende achtergronden. Het waren leden van sportverenigingen, teams van de brandweer, teams van de gemeente Oostzaan, er was ooit een team bestaande uit leden van het college van B & W met voormalig burgemeester Paul Möhlmann als kapitein, bedrijventeams en teams samengesteld uit buren en buurten.

Heel Oostzaan liep uit naar het water waar de strijd plaatsvond. Het ging om slechts één rondje en wie het eerst de bel beroerde won de manche. Door het grote aantal teams duurde het wel even voor een finale winnaar uit de boot klom. De eeuwige roem stond op het spel. Volgens ons wordt er nog altijd over gesproken.

30 Juni dus, vanaf 11 uur de COE-bootrace bij het Haventje. Gaat dat zien! Rond 17.00 uur is de prijsuitreiking en de afsluiting bij de Sporthal.

Meer dan COE-bootrace alleen

De COE-bootrace is de finale, maar er gebeurt natuurlijk veel meer in de Oostzaanse Sport & Feestweek. ‘De Aftrap’ is op zaterdag 22 juni vanaf 19.00 uur bij De Borrelz.

De meerkamp start een dag later op zondag 23 juni vanaf 12.45 uur op het OFC terrein. Dan duiken we op maandag 24 juni de Bull in om mee te doen aan de Pubquiz (19.00 uur). Dinsdag 25 juni gaat de meerkamp verder in Sporthal Oostzaan vanaf 20.00 uur. Woensdag 26 juni is OKV de gastheer voor de meerkamp (vanaf 19.00 uur). Bij TPT ’t Twiske wordt op donderdag 27 juni gemeerkampt. Teams melden zich tussen 18.30 en 18.45 uur. Dan wordt er uitgelegd wat de bedoeling is. De start is vervolgens om 19.00 uur. Op vrijdagavond vanaf 19.00 uur komen de sterke mannen en vrouwen aan bod om het tegen elkaar op te nemen tijdens de ‘Krachtavond’. Dit vindt plaats op de parkeerplaats bij de Sporthal. Zaterdag 29 juni wordt er op Skoon 6A gespind. De start in drie groepen is om 10.00, 11.00 en 12.00 uur. Deelnemers moeten steeds een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *