Locoburgemeester Harrie van der Laan opent Coffeeshop Smokery in Wormerveer (Video)

WORMERVEER – Locoburgemeester Harrie van der Laan heeft zaterdagochtend de splinternieuwe Coffeeshop Smokery aan de Markstraat geopend. Dat deed hij door een lint door te knippen. Voor de Smokery stonden al flink wat mensen te wachten om wat spirituele middelen te kunnen kopen.

De coffeeshop blijkt in een behoefte te voorzien, want het was meteen al gezellig druk. Harrie van der Laan vertelde vlak voor de opening dat hij al vanaf 2016 bezig was als raadslid om in Zaanstad Noord een tweede coffeeshop gerealiseerd te krijgen. Dat bleek nog niet eens zo eenvoudig, gelet op de tijd die het uiteindelijk heeft gekost om in alle neuzen een kant op te krijgen voor een coffeeshop in Zaanstad Noord.

Halen, niet gebruiken

Uiteindelijk kwam de coffeeshop aan de Marktstraat in Wormerveer. Eenvoudig omdat de uitbater daar een pand had weten te bemachtigen. Anders dan in de hoofdstad is het niet de bedoeling dat klanten in de coffeeshop bijvoorbeeld een joint opsteken. Alleen kopen, maar elders gebruiken. Ook anders dan in de hoofdstad is de beveiliging die een oogje in het zeil houdt. Volgens locoburgemeester Harrie van der Laan moet dat ook een stukje onveiligheidsgevoel bij mensen wegnemen.

Van der Laan wijst ook op het gemak dat klanten van coffeeshops hebben door de komst van een in Zaanstad Noord: “Mensen hoeven niet helemaal meer naar Zaandam. Ik denk dat het daardoor ook wat rustiger wordt, ook voor de mensen in Wormerveer.”

Video

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins was aanwezig bij de opening en maakte een kort videoverslag.

Smokery geopend door locoburgemeester Harrie van der Laan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *