Maatregelen Dam tot Damloop 2022

Zaandam – Op 17 en 18 september wordt het Dam tot Damloop Weekend georganiseerd. Zaterdag 17 september lopen zo’n 16.000 de wandeltocht en doen 15.000 hardlopers mee aan de Damloop by Night. 18 September wordt het pas echt druk als 50.000 hardlopers in Amsterdam aan de start verschijnen voor de 36e Dam tot Damloop.

Om de wandeltocht en de lopen in goede banen te leiden zijn er door de gemeente Zaanstad verkeersmaatregelen aangekondigd voor het weekeinde. Een brief met de maatregelen is inmiddels in de wijken waar de lopers voorbij komen verspreid.

Een aantal straten worden afgesloten voor verkeer, ook parkeren is daar niet mogelijk. Parkeerverboden worden met borden aangegeven. Er geldt een wegsleepregeling voor de afgesloten straten. De straten blijven wel bereikbaar voor hulpdiensten (politie, brandweer, ambulances). De gemeente adviseert mensen die in het Damloop Weekend de auto nodig hebben, deze te parkeren buiten het afgesloten gebied.

Zaandam-centrum is tijdens het Damloop Weekend moeilijk bereikbaar. Al zijn de parkeergarages Hermitage, Zaantheater (niet op zaterdagavond), Rozenhof, Behouden Haven en het parkeerterrein op de Rozengracht wel open.

Fietsers

Fietsers wordt geadviseerd de Dam, Damstraat, Beatrixbrug, Peperstraat en Wilhelminakade te vermijden. Zet je fiets dus liever buiten dit gebied ergens neer. Bijvoorbeeld in het Fietsenpakhuis op de Vinkenstraat. Fietsers die uit het oostelijk deel van de stad naar het centrum komen wordt geadviseerd de fiets te parkeren op de hoek van de Klaas Kanstraat/A.F. de Savornin Lohmanstraat en het Roggeplein.

Openbaar Vervoer

Er rijden op zaterdag en zondag pendelbussen om deelnemers en toeschouwers van het Dam tot Damevenement te vervoeren. Die pendelbussen rijden van de Schepenbuurt in het Hoornseveld naar Amsterdam Centraal Station, NS-station Zaandam en P+R HoogTij Zaandam. De busroutes van Connexxion zijn in het Damloop Weekend aangepast (zie www.9292.nl).

Bereikbaarheid Burgemeestersbuurt

Tussen de verschillende startmomenten van de Damloop by Night op zaterdagavond kunnen voertuigen de Burgemeestersbuurt (in verband met de afsluiting van de Burgemeester Smitstraat) onder begeleiding van verkeersregelaars van 19.15 tot 21.25 uur verlaten via de Burgemeester Ter Laanstraat. Tussen genoemde tijden is het inrijden van de Burgemeestersbuurt via de Burgemeester Smitstraat niet mogelijk.

Bewonersbrief Rosmolenbuurt/Schepenbuurt

De Rosmolenbuurt blijft voor bewoners altijd bereikbaar via de Kopermolenstraat op vertoon van een bewonersbrief die dezer dagen wordt verspreid in de buurt. Hetzelfde geldt voor de bewoners Schepenbuurt in het Hoornseveld en voor de bewoners tussen de Brusselstraat en de Veldvliegerweg.

Dam tot Dam Park

Het Burgemeester in ’t Veldpark wordt omgedoopt tot Dam tot Dam Park. Hier kan men de deelnemers ontmoeten en genieten van gratis optredens.

Kinderfeest op De Burcht

Een gezellige plek tijdens het Dam tot Dam Weekend is De Burcht waar langs het parcours een groot kinderfeest plaats vindt. Diverse kinderactiviteiten, een podiumprogramma, kraampjes en foodtrucks.

Meer informatie

Meer informatie over het Dam tot Dam Weekend vind je op http://www.damloop.nl/bewoners .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *