Nieuw zwembad De Slag wordt duurder

ZAANSTAD – B&W vragen de gemeenteraad om in te stemmen met een verhoging van het projectbudget voor Zwembad De Slag. Totaal gaat het om € 27,3 miljoen. De verhoging is nodig volgens het college omdat het in 2021 vastgestelde budget te laag is om een aanbesteding tot een goed einde te brengen.

Aanleiding om het projectbudget te verhogen zijn de gestegen bouwkosten en verschillende (internationale) ontwikkelingen die de bouwkosten nog verder zullen doen stijgen. Volgens het college liep het bedrag waarvoor werd ingeschreven zo ver uit de pas met het projectbudget dat de bouwkundige aanbesteding niet direct lukte.

Slechts een bouwkundige inschrijver diende zich aan, maar die kon ondanks bezuinigingen de bouw niet realiseren binnen het gestelde budget. Als het budget niet wordt verhoogd, komt de realisatie van een nieuw zwembad De Slag in gevaar.

Oorlog Oekraïne

Uit het raadsvoorstel blijkt dat het college met internationale ontwikkelingen doelt op de oorlog in Oekraïne. Door deze oorlog stijgen de bouw- en grondstoffenkosten, maar ook de energie- en brandstofkosten. Verder noemt het college de onzekerheid over de beschikbaarheid en levering van hout, ijzer, beton en technologische materialen.

Al die factoren hebben hun effect op de ramingen van de uitgaven.

Het nieuwe zwembad De Slag moet komen in het Sportpark Hoornseveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *