‘Nieuwe Zaanbrug gaat financieel uit de pas lopen’ (video)

ZAANSTAD – De fractie van de Partij voor Ouderen en Veiligheid heeft met verbazing gereageerd op de kostenoverschrijding voor de tijdelijke Zaanbrug. De overschrijding is zo’n 1,2 miljoen euro. Het college van B&W besloot tot ophoging van het budget. De POV, bij monde van het raadslid Perry van der Velden, vindt dat die ophoging via de gemeenteraad had moeten gaan.

Van der Velden was met name ook verrast door de hoge kosten voor de bediening van de tijdelijke brug. Ruim 3 euroton voor toch een redelijk korte periode dat de brug in gebruik wordt genomen. Had dat niet goedkoper gekund, vraagt hij zich af.

‘Financieel uit de pas’

De POV vreest dat het niet bij deze kostenoverschrijding zal blijven. Van der Velden zegt voor de camera van RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins dat hij verwacht dat het aardig uit de pas gaat lopen. Dat is een doorn in het oog van de POV. De partij is altijd een verklaard tegenstander geweest van een nieuwe Zaanbrug. Renoveren was de optie die de POV altijd heeft aangedragen. Dat was vele malen goedkoper en te doen dan de gigantische kosten voor een nieuwe brug.

Wormerland meebetalen?

Op de vraag of Wormerland eigenlijk niet moet meebetalen aan de kostenoverschrijding, stelt Van der Velden dat hij dat bij de POV-Wormerland heeft ingestoken. De POV in Wormerland is evenals in Zaanstad één van de coalitiepartijen. Meebetalen zou redelijk zijn, omdat beide gemeenten op de tijdelijke brug zijn aangewezen. “Je kunt hem moeilijk afsluiten voor Wormerland”, zegt Van der Velden. Omdat hij uiteraard begrijpt dat het tegenhouden van de nieuwe brug een gepasseerd station is, vestigt hij ook zijn hoop op de provincie Noord-Holland om eventueel bij te dragen aan de kostenoverschrijding .

De Zaanstadse fractie van de POV heeft vragen gesteld aan het college en het is nu wachten op de antwoorden.

Video

Bekijk hieronder het interview van RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins met POV-raadslid Perry van der Velden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *