Nieuwe Zaanbrug in Wormerveer: Grootse Operatie Brengt Brugdelen op Hun Plek

In een spectaculaire operatie zijn vanochtend de brugdelen van de nieuwe Zaanbrug in Wormerveer geleverd en vanavond worden ze geïnstalleerd. Het transport van de onderdelen verliep per boot, aangezien de Coenbrug over de A8 al geruime tijd buiten gebruik is. De brugklep, voet- en fietspadsecties werden liggend geleverd, omdat staand vervoer geen optie was.

De werkzaamheden begonnen vanavond rond 18:00 uur, waarbij een indrukwekkende kraan werd ingezet om de zware brugdelen op hun plek te brengen. Omstreeks 18:15 uur begon het bevestigen van kabels die de brugdelen moesten tillen. Het eerste brugdeel werd echter pas rond 21:15 uur opgetild, nadat aanpassingen werden aangebracht vanwege een onevenwichtigheid.

De delicate operatie verliep langzaam en zorgvuldig, gezien het immense gewicht van de brugdelen. Volgens een woordvoerder van de Provincie Noord-Holland weegt het grootste brugdek, bedoeld voor autoverkeer, evenveel als 45 olifanten. Als alles volgens plan verloopt, zullen alle brugdelen morgen rond het middaguur op hun plaats liggen.

Na het positioneren van de brugdelen volgt het aansluiten en testen. De deadline voor de brug die omhoog moet staan is maandag, aangezien het scheepvaartverkeer ook weer doorgang moet hebben. Als alles volgens schema verloopt, zal de brug begin januari open zijn voor auto’s, voetgangers en fietsers. Een mijlpaal voor de regio, waar de nieuwe Zaanbrug een essentiële schakel wordt in de infrastructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *