Noodopvang voor 26 asielzoekers in Wormer

Wormerland – De gemeente Wormerland biedt sinds vrijdag 17 juni noodopvang aan voor 26 asielzoekers, omdat de toestroom van vluchtelingen en asielzoekers in het aanmeldcentrum Ter Apel te groot is. Zelfs zo groot dat er onvoldoende slaapplaatsen zijn en gearriveerde asielzoekers de nacht op stoelen doorbrengen. Met de noodopvang reageert de gemeente Wormerland positief op de oproep aan de veiligheidsregio’s om noodopvangplekken te realiseren. Buurtbewoners zijn op de hoogte gesteld.

Sporthal De Spatter

De noodopvang voor de 26 asielzoekers vindt plaats in Sporthal De Spatter. De sporthal heeft sinds het begin van de oorlog in Oekraïne een regionale functie in de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Omdat de situatie in Ter Apel schrijnend is geworden heeft de gemeente aangegeven te willen helpen.

Nog altijd is het de bedoeling dat de noodopvang in Sporthal De Spatter half juli sluit. Wormerland geeft aan hiervan niet te zullen afwijken.

Humanitaire overtuiging

“Wormerland wil helpen en biedt uit humanitaire overtuiging de noodopvang aan. We doen dat in samenwerking met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Vijf brandweerposten uit de regio hebben vrijdagavond laat het vervoer naar Wormer georganiseerd. Er zijn nu bedden beschikbaar in deze regionale opvangplek. Daarom kiezen we ervoor om nu een tijdelijke bijdrage te leveren”, zegt burgemeester Judith Michel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *