Omwonenden zijn overlast van de avondwinkel in Wormerveer zat

WORMERVEER – Omwonenden van de Stationstraat/Zaanweg zijn helemaal klaar met de overlast veroorzaakt door de avondwinkel in Wormerveer. Wij van Radio TV Zaanstreek hebben verschillende mensen gesproken die de overlast helemaal zat zijn. Elke avond blijft de winkel tot in de late uurtjes open, wat leidt tot parkeeroverlast, luidruchtige mensen en afval op straat.

Om te beginnen, laten we het hebben over de parkeeroverlast. Elke avond staan er auto’s geparkeerd op het fietspad, waardoor fietsers gedwongen worden om op de autorijbaan te rijden. Soms staat het fietspad zelfs vol met auto’s, waardoor mensen hun auto gewoon midden op de weg parkeren, wat tot verkeersopstoppingen leidt. De bussen van Connexxion moeten regelmatig toeteren omdat ze er niet langs kunnen, maar het lijkt erop dat mensen zich hier weinig van aantrekken, wat resulteert in vertragingen voor de bus. Er is zelfs een keer een ambulance vast komen te zitten omdat deze bij het appartementengebouw boven de winkel moest zijn, maar niet bij de ingang kon komen vanwege foutief geparkeerde auto’s. Dit brengt natuurlijk de veiligheid in gevaar.

Ook vertellen omwonenden ons dat er vaak grote groepen jongeren staan te roken, blowen en drinken. Het wordt soms een echte rotzooi door al het afval dat ze achterlaten. De buren van de avondwinkel, zoals de dönerzaak, hebben een leuk terrasje gemaakt voor hun bezoekers. Vaak halen mensen drank, eten en sigaretten bij de avondwinkel en willen ze daar zitten. De ondernemers van de dönerzaak sturen ze echter weer weg naar de bankjes van de gemeente. Daar gaan mensen dan zitten met hun drankje en hapje. Vaak moeten de personen die hun drankje daar nuttigen ook naar het toilet, maar dat doen ze niet in de zaan. Ze plassen tegen de struiken bij Vrouwe Justitia of tegen het stroomhuisje in de buurt, wat leidt tot een sterke urinegeur.

De gemeente is op de hoogte van dit probleem, maar benadrukt dat ze tijdig meldingen moeten ontvangen om dit aan te pakken. Vaak komen deze meldingen echter te laat binnen, en zijn de overlastveroorzakers al vertrokken. Voor de omwonenden lijkt het erop dat ze hiermee moeten omgaan, want dit probleem lijkt aan te blijven houden.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *