‘Onvoldoende geluisterd naar inwoners Zaanstad-Noord’

ZAANSTAD – De CDA-fractie vindt dat B&W onvoldoende hebben geluisterd naar de inwoners van Zaanstad-Noord bij het maken van een keuze voor een derde coffeeshop. Die komt namelijk in het centrumgebied van Wormerveer. De keuze gaat in tegen de resultaten van een bewonersenquête waarin inwoners aangeven dat ze geen coffeeshop willen in een centrumgebied. Deze twee feiten leiden tot vragen aan het college.

Raadslid Nick Hendriks vraagt waarom voor Wormerveer centrum is gekozen en welke overwegingen en criteria tot de keuze hebben geleid. Hij wil weten welke burgerparticipatie heeft plaatsgevonden en of omwonenden, ondernemers en belanghebbenden de mogelijkheid hebben gekregen om hun mening te geven en of die zijn meegenomen in de besluitvorming.

De CDA-fractie wil verder weten of er andere locaties in zicht zijn geweest en waarom die het dan niet zijn geworden. Ook vindt de fractie dat de omwonenden te laat zijn geïnformeerd en of dat niet eerder had gekund.

Hendriks lijkt ook zo zijn twijfels te hebben bij de veiligheid voor omwonenden en hoe de mogelijkheid van parkeeroverlast in de Marktstraat wordt aangepakt. Hij vraagt welke maatregelen zijn getroffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *