Open Dag Politie Zaanstreek onder tropische omstandigheden

ZAANDIJK – Onder tropische omstandigheden organiseerde Politie Zaanstreek deze zondag een Open Dag. Ondanks de hitte, toch zo’n kleine 30 graden celsius, werd de open dag goed bezocht, want een kijkje achter de schermen daar kan geen temperatuur tegenop.

Niet alleen de politie was aanwezig, ook het werk van de brandweer, ambulance en handhaving kon bewonderd worden bij het hoofdbureau aan de Guisweg in Zaandijk.

De hulpdiensten pakten uit met een verscheidenheid aan voertuigen, die de breedte van de hulpverlening aangeeft. Zo waren er politiemotoren, politieauto’s, een voertuig van de mobiele eenheid, een van de aanhoudingseenheid en een voertuig voor snelle interventies te zien. De politie had in de sloot bij het bureau een politieboot afgemeerd, waar bezoekers even in mochten kijken.

De politie zet regelmatig drones in, bijvoorbeeld bij demonstraties. Hoe die inzet van drones gaat werd tijdens de Open Dag getoond door het Drone-team van de politie.

De brandweer zette een bluswagen, een ladderwagen en een VR-container op het terrein. En vlakbij de politieboot, lag een boot van de brandweer.

Verder kon men zich bij het Landelijk Team Forensische Opsporing laten informeren over hoe deze dienst werkt en wat er allemaal bij komt kijken om te ontrafelen wat er op een plaats delict precies is gebeurd. De ambulancedienst was aanwezig met een voertuig. Ook Handhaving deed mee aan de Open Dag.

Bij auto ongelukken zien we regelmatig de inzet van bergingsdiensten. Daarom was ook het Sleepbedrijf Hoogwout vertegenwoordigd.

Foto’s

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins was aanwezig en maakte de volgende foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *