Open Dag Politie Zaanstreek trekt veel publiek (video)

Zaandijk – Bij het hoofdbureau van Politie Zaanstreek werd vandaag een Open Dag georganiseerd. Doel was het politiewerk onder aandacht van mensen te brengen en om mensen te werven voor het politiewerk.

Mede dankzij het fantastische weer liep het plein voor het politiebureau helemaal vol met belangstellenden. Er was van alles te beleven en te bekijken. Verschillende disciplines van het brede politiewerk kon bekeken worden. Zo ging menig kind even achter het stuur van de politieauto, in een arrestantenauto, of op de politiemotor zitten om te ervaren hoe dat is. Ook de politieboot moest even uitgeprobeerd worden. Papa of mama in de boeien slaan werd ook vaak uitgeprobeerd.

Organisatoren Lesley de Boer van Basisteam Zaanstad en politiestudent Stephan Evertsen waren spinnend tevreden over de grote opkomst. “Na een half uur stond het plein al helemaal vol”, zegt de Boer. Kennelijk was dat boven verwachting.

Video

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins met medewerking van Marten Lynx maakten een videoverslag van het evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *