Overdie Metals Zaandam finalist in Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2023

ZAANDAM – Overdie Metals in Zaandam is met 9 andere ondernemingen in Noord-Holland genomineerd voor de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2023. Het recyclingbedrijf in de Achtersluispolder maakt kans om beste Noord-Hollandse onderneming van dit jaar te worden in de categorie grootbedrijf. De winnaar wordt op 17 mei bekend gemaakt.

De andere kanshebbers zijn de Burg Group uit Heerhugowaard, Colliers uit Amsterdam, Gorter uit Schagen, Henri Willig (Katwoude), Hotel Zuiderduin (Egmond aan Zee), Klomp (Amsterdam), Koen Pack uit Amstelveen, Royal Posthumus (Amsterdam), Tuincentrum De Boet (Hoogwoud).

Overdie Metals Zaandam houdt zich bezig met inzamelen en verwerken van ijzer- en metaalafval en is door de strategische ligging aan het Noordzeekanaal een bedrijf geworden dat een internationale klantenkring heeft weten op te bouwen. Elke dag wordt in samenwerking met Overdie Metals in Alkmaar zo’n 750 ton schroot verwerkt.

In Zaandam wordt het verwerkte schroot klaar gemaakt voor verzending met duwbakken of zeeschepen. Die gaan naar een staalfabriek waar het bedrijf aan levert.

Video

Tektst gaat onder video verder

ECS Global uit Assendelft finalist in de categorie ‘De Belofte’

In de categorie ‘MKB’ zijn geen Zaanse ondernemingen doorgedrongen in de de finale. Wel in de categorie ‘De Belofte’ ECS (Exegi Cleaning Solutions) Global uit Assendelft 10 finalisten. ECS Global is een toonaangevend autoreinigingsbedrijf. Het bedrijf zegt ecologisch verantwoord te werken. Auto’s worden milieuvriendelijk gereinigd.  Zo wordt een ‘dry wash’ procedure toegepast waarmee zo’n 250 liter drinkwater per auto wordt bespaard. Ecologisch ondernemen is een cruciaal element van de organisatiecultuur lezen we op de website van het bedrijf.

Dat blijft niet beperkt tot ons land, maar zo was ECS Global als ambassadeur van Made Blue actief om in een derdewereldland door middel van donaties een waterput te realiseren. Dat doel is gehaald, waardoor 137 mensen de komende 10 jaar schoon drinkwater hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *