Politie waarschuwt booteigenaren: Hou je aan de regels op de Zaan!

Met de komst van warmer weer en zonnige dagen lonkt het water voor veel booteigenaren als een aantrekkelijke bestemming om te genieten van het buitenleven. Echter, voor booteigenaren die de waterwegen van de Zaan bevaren, is het van cruciaal belang om de geldende regels in acht te nemen. De politie roept op tot naleving van de maximumsnelheden, waarbij slechts 9 km per uur is toegestaan op deze wateren.

Recente klachten over te hard varende boten hebben geleid tot een verhoogde aanwezigheid van de politie op de Zaan. Vooral jongeren worden genoemd als overtreders, vaak met boten die overgemotoriseerd zijn. Het gebruik van dergelijke boten vereist een geldig vaarbewijs, een punt dat opnieuw werd benadrukt na een ongeluk in het Agatepark in Krommenie, waarbij gewonden vielen. De veroorzaker van het ongeval heeft zich later gemeld bij de politie.

De politie benadrukt hun intensivering van patrouilles op de Zaan, met flexibele patrouilletijden om de naleving van de regels te handhaven. Er wordt streng gecontroleerd op snelheidsovertredingen en op de aanwezigheid van de juiste papieren en het juiste motorvermogen. Een oproep tot voorzichtigheid en wederzijds respect op het water wordt krachtig benadrukt, en roekeloos varen wordt sterk afgeraden.

Met de veiligheid van alle watergebruikers in gedachten, spoort de politie booteigenaren aan om verantwoordelijkheid te nemen en de geldende regels op de Zaan te respecteren. Door samen te werken aan een veilige en plezierige omgeving op het water, kunnen ongelukken worden voorkomen en kan iedereen genieten van een zorgeloze tijd op de Zaan.