POV is ‘radiostilte’ over De Droogschuur zat

Zaandam – De fractie van de Partij voor Ouderen en Veiligheid is klaar met de ‘radiostilte’ over fietsenstalling De Droogschuur bij het station van Zaandam. Er zijn diverse keren vragen gesteld, de wethouder kwam dan met antwoorden dat het nog even zou duren, maar intussen verloederd de splinternieuwe fietsenstalling alleen maar en wordt het een ‘unheimische plek’.

De fractie stelde vragen in 2020, 2021 en 2022 om duidelijkheid te krijgen over de stand van zaken rond de fietsenstalling bij het station. De Droogschuur was gedeeltelijk afgesloten vanwege de ondeugdelijke vloeren, de belasting en het stutten ervan. Verantwoordelijk wethouder Gerard Slegers (CDA) schreef in de beantwoording dat het ‘een moeilijk juridisch proces was’. Voor eind 2021 – ruim 9 maanden geleden (…) – zou er duidelijkheid zijn. Duidelijkheid kwam er niet! Zelfs na 9 maanden niet. Sterker in februari kwam Slegers met de mededeling dat het ‘nog 4 maanden zal gaan duren’. Een herstel van De Droogschuur zou op ‘zijn vroegst medio 2022’ gereed zijn.

Unheimisch

‘Medio’ komt uit het Latijns en betekent ‘halverwege of middenin’. Inmiddels zijn we riant door de eerste helft van het jaar heen. We zijn inmiddels ruim 2 jaar verder na de opening en er heerst complete radiostilte, schrijft een geïrriteerde POV-fractie. “De Droogschuur, het pareltje van het stationsgebied, genomineerd voor de Arie Kepplerprijs 2020, nu verloederd, een ‘unheimische plek’, staat gestut en afgezet met linten en niemand weer hoe het nu verder gaat’, aldus raadslid Perry van der Velden.

Opnieuw vragen

Daarom stelt de fractie opnieuw vragen aan wethouder Slegers. De fractie wil een stand van zaken betreffende de reparatie van de vloeren. Er moet een onderbouwing komen van de juridische kosten voor de gemeente tot nu toe. De fractie wil prognose als er nog meer financiële consequenties ontstaan en de wethouder moet dat onderbouwen.

Perry van der Velden wil uiteraard ook weten wanneer de fietsenstalling ‘in haar volle en veilige glorie’ gebruikt kan worden en waarom de wethouder niet actief richting de gemeenteraad communiceert in dit proces en alleen reageert op gestelde vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *