Pride Night bij Pathé Zaandam: Een Avond van Diversiteit en Filmgenot

Pathé Zaandam verwelkomt elke eerste woensdag van de maand filmliefhebbers voor een speciale avond vol inclusiviteit en vertoningen die de diversiteit vieren. De Pride Night, een initiatief dat wordt ondersteund door 14 Pathé-bioscopen, biedt een platform voor LGBTQ+-verhalen en een kans voor gemeenschappen om samen te komen en te genieten van inspirerende cinema.

Elke Pride Night begint met een feestelijke start, waarbij bezoekers worden getrakteerd op een glaasje bubbels om de avond te vieren. Na dit hartelijke welkom kunnen filmfanaten zich nestelen voor een avond van films die het spectrum van menselijke ervaringen belichten.

Deze maand, op de aankomende Pride Night, zal Pathé Zaandam de film “Woman Of…” vertonen, een meeslepend verhaal dat de uitdagingen en triomfen van transgenders in Polen onderzoekt. De film werpt een licht op het leven van Aniela Wesoly gedurende 45 jaar, een periode die de turbulente overgang van communisme naar kapitalisme in Polen omvat.

Aniela, geleefd hebbend als man in een klein Pools stadje gedurende meer dan de helft van haar volwassen leven, staat voor de complexe reis naar zelfontdekking en acceptatie als transvrouw. De film onderzoekt haar huwelijks- en ouderlijke relaties, evenals de uitdagingen waarmee ze wordt geconfronteerd in haar sociale omgeving. Met haar vastberadenheid om haar ware identiteit te omarmen, wordt Aniela geconfronteerd met moeilijke keuzes en de mogelijkheid om alles op te geven om haar authentieke zelf te worden.

“Pride Night is niet alleen een gelegenheid om te genieten van opmerkelijke cinema, maar ook een moment van solidariteit en erkenning voor de LGBTQ+-gemeenschap,” merkt Pathé Zaandam op. “We zijn verheugd om een veilige en inclusieve ruimte te bieden waar iedereen zichzelf kan zijn en verhalen kan ontdekken die anders mogelijk niet worden verteld.”

De Pride Night bij Pathé Zaandam begint om 19:30 uur, en de vertoning van “Woman Of…” biedt een kans om de persoonlijke reis van Aniela Wesoly te volgen terwijl ze haar weg vindt naar vrijheid en authenticiteit te midden van tegenstrijdige krachten. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een avond vol diversiteit, gemeenschap en inspirerende verhalen, belooft de Pride Night bij Pathé Zaandam een onvergetelijke ervaring te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *