Regenboogweek afgesloten met Regenboogparade en ZaanPride Event (video)

Zaandam – In Zaandam werd de Regenboogweek die op vrijdag 3 juni begon afgesloten met een Regenboogparade en het ZaanPride Event. Het motto dit jaar was dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Een stevig pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie voor iedereen in de Zaanstreek.

Een prachtige parade startte bij het gemeentehuis en liep dwars door het centrum van Zaandam, over Gedempte Gracht, Dam, Klauwershoek en Westzijde naar de Bullekerk waar een groot feest was georganiseerd. De Parade werd door burgemeester Jan Hamming en Frank Vos van de Stichting De Zaanse Regenboog geopend. Samen met de ZaanPride-Ambassadeurs liepen zij achter het kopspandoek.

Optredens waren er van o.a. het Amsterdam Gay Men’s Chorus, die songs ten gehore brachten van Bronski Beat, Frank Boeijen en Elton John. Verder waren er optreden van Jasha Eliane, Prince Charming, Rapper NVI Zolanski. Sandra Swart en Pierre Biesterveld brachten Nederlandstalige pop en soul. Miss Beulah kwam met funky dance classics en de Cherinne Laiki was de DJ in the house. Coco Coquette praatte het programma aan mekaar.

Op de Damstraat was het ook een drukte van belang, waar de horecaondernemers (CAfé Het Pand, Bind, Burger Cartel, Hemels IJs en Teasers Zaandam aansloten op het ZaanPride Event met optredens van verschillende artiesten.

Gelet op de grote belangstelling mag de organisatie terugkijken op een meer dan geslaagde Pride.

Video

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins maakte een videoverslag. Bekijk hem in HD (1080p):

RegenboogParade en ZaanPride Event in Zaandam

Een reactie

  • Jammer dat ze het niet zo doen zo als Alkmaar pride dat zag er veel mooier uit met bootjes door de grachten, in Zaandam hadden ze het kunnen doen met soort praalwagens of net zo iets als zomercarnaval Rotterdam maar dan met de kleuren.
    Hoop dat de mensen respect hebben in elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *