Respect voor de LHBTIQ+ gemeenschap ver te zoeken in de Zaanstreek

ZAANSTAD- Het lijkt er helaas op dat de LHBTIQ-gemeenschap in de Zaanstreek niet volledig wordt geaccepteerd, wat zeer teleurstellend is. Enige tijd geleden waren we op pad in de Zaanstreek met twee mannen die hand in hand liepen. Dit deden we in Zaandam, op de Gedempte Gracht, in Wormerveer en ook in Krommenie.

We begonnen rond 13:00 uur op de Gedempte Gracht in Zaandam. De twee mannen liepen hand in hand, en het viel ons op dat veel mensen hen vreemd aankeken. Terwijl we door de Gedempte Gracht in Zaandam liepen, werden we tot onze verbazing geconfronteerd met negatieve opmerkingen van een groep jongeren, waaronder scheldwoorden en beledigingen. We vroegen ons af waarom dit gebeurde. Iedereen verdient respect en moet de vrijheid hebben om te zijn wie ze zijn.

Daarom hebben we besloten om onze wandeling af te breken en zijn we naar Wormerveer gegaan. Op de Zaanweg werden ze wel geconfronteerd met enkele opmerkingen dat dit niet zou moeten kunnen, maar op het Marktplein in Wormerveer, liepen deze 2 mannen hand in hand en tot hun opluchting werd er niets negatiefs gezegd, en konden hun gewoon normaal doorlopen. Zo hoort het te zijn!

Vervolgens gingen we naar de Zuiderhoofdstraat in Krommenie, waar ook enkele onaangename opmerkingen werden gemaakt over het hand in hand lopen. Waarom is het toch zo moeilijk om elkaar gewoon te respecteren zoals je bent?

Wij waren aanwezig bij de opening van het regenboogzebrapad in Zaandam ter gelegenheid van Coming-Outdag in oktober 2016. Helaas werden er achteraf nog steeds negatieve opmerkingen gemaakt. Dit herinnert ons eraan dat er nog veel werk te doen is in Zaanstad om respect en acceptatie voor iedereen te bevorderen, ongeacht hun seksuele geaardheid of identiteit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *